Londen 2007

Samen met mijn vriendin Saskia ben ik op 29 oktober 2007 voor 3 dagen naar Londen geweest.

Wat een geweldige wereldstad is dat zeg. Ondanks dat de meeste mensen al waarschuwden voor het slechte weer wat in Londen veelal is, wij hadden 3 dagen prachtig weer. Alleen de laatste middag werd het wat bewolkter maar verder hebben we het super getroffen wat dat aangaat.

Dag 1:

06.00 de wekker. Na een zeer slechte nachtrust in Zaandam (er moest zo nodig brand uitbreken op een aantal bootjes welke in een watertje lagen waar ik natuurlijk net mijn auto naast geparkeerd had). Dus midden in de nacht ons bedje nog uit. Gelukkig had mijn autootje geen last van de brand. En de brandweer ook niet van mijn autootje. Om half 8 op Schiphol. Inchecken, koppie koffie doen en om half 10 vertrokken we met flyBMI naar Londen Heatrow.
Met de metro vanaf Heatrow naar Paddington Station en daar vandaan was het een klein stukje lopen naar het hotel. Ons lekker simpel maar zo schattig hotelletje voor deze dagen was White House aan Sussex Garden.  (deze reis hebben we trouwens ook bij OAD Reizen geboekt). Kamersleutel opgehaald, even op bed liggen, vlug ff opfrissen en op pad. Londen verkennen.
Wandeling van hotel (vlakbij Paddington Station) via Oxford Street en Regent Street naar Piccadilly Circus en Trafalgar Square. Tegen de avond even de pub in voor een pint en daarna via Chinatown gelopen. Lekker gegeten bij Bella Italia vlakbij Piccadilly Circus. Met de metro weer naar het hotel en om half 10 lagen we uitgeput op bed. En ook snel in slaap gevallen.

100_0606

100_0624

Dag 2:

07.30 uur de wekker. Een sightseeingtour staat op de planning. Rond half 10 zaten we in de bus. Marble Arch, Oxford Street, Regent Street, Piccadilly Circus, Trafalger Square en vlak voor het House of Parliament de bus uit. Lopend dus naar het H.O.P. en de Big Ben en daarna lopend over de Westminster Bridge. Op naar de Londen Eye. Voor 15 pond mag je 30 minuten in het grootste reuzenrad ter wereld. Het was super mooi weer en we hadden dan ook een prachtig uitzicht vanuit de Londen Eye. Daarna de bus weer in, via St. Paul’s Cathedral met de bus over de Tower Bridge. Bij de Tower of Londen weer uit de bus, over de Tower Bridge gewandeld naar de Londons Dungeons (dat was echt helemaal leuk!) en daar vandaan met de metro weer naar Piccadilly Circus. ‘s Avonds lekker gegeten bij de Aberdeen Steakhouse. Nog even geshopt op Regent Street en weer met de metro naar het hotel. Ook deze dag weer op tijd naar bed toe.

100_0593

100_0631

Dag 3:

07.30 uur weer uit bed. Op naar Buckingham Palace. Het is oktober en overal staat vermeld dat er dan op de oneven dagen de wisseling van de wacht is. Dus wij mooi op tijd heen. Zitten daar een klein uurtje en vlak voor half 12 kregen we te horen dat het niet door ging. F*ck the Queen, dachten we toen. En nog veel meer mensen, die dus ook verwachten de wisseling van de wacht deze dag te kunnen aanschouwen. Dus na flink even te balen hebben we de bagage weer gepakt (deze hadden we bij ons omdat we die avond alweer naar huis gingen) en zijn we lopend, langs Hyde Park, naar Harrods gegaan. En als je sjiek wilt winkelen….nou… ga dan maar even naar Harrods toe. Wat geweldig zeg. Zo poepie sjiek, niet normaal. Wel erg leuk om eens aan hele dure kleding, schoenen, make-up, linnengoed en meer te zitten. Natuurlijk moesten we even wat kopen bij Harrods en hebben dat dan ook zeker gedaan.
Om kwart over drie zijn we de metro weer ingegaan richting Heatrow en met het inchecken (wat trouwens echt verschrikkelijk is tegenwoordig, kwa handbagage dan: vloeibare stoffen als parfum, tandpasta, gezichtscreme in een transparant plastic zakje, schoenen uit, riem af, noem maar op) vertrokken we iets verlaat weer naar Amsterdam.
Het openbaar vervoer in Amsterdam werkte alleen niet erg mee en kwamen we dus nog 3 kwartier later dan gepland weer in Zaandam aan. Toen nog in de auto naar Den Oever. Uitgeput kwam ik thuis.


Maaaarrrrr….. 3 dagen Londen….It Was Great!!!


Things to do in Londen:

Big Ben

Buckingham Palace

House of Parliament

The London Dungeon

Londen Eye

Piccadilly Circus

Tower Bridge

St. Paul’s Cathedral

Tower of London

SightSeeingTour


en lekker shoppen 🙂  kunnen we doen in:

Oxford Street

Regent Street

Harrods

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *