Lauwersoog-Ulrum 31 juli 2010

Zo daar zijn weer! Het is alweer een mooie tijd geleden dat ik een blogje heb geschreven maar na gisteren wordt het wel weer tijd om een en ander te vertellen.

Laat ik dan ook maar beginnen bij gisteren. Net als vorig jaar zijn we, Raymond en ik, weer in de ochtend in de auto gestapt om richting Ulrum te gaan. Nu de TomTom maar beter ingesteld en via Leeuwarden naar Ulrum gereden. Voor ons gevoel deden we er ook een heel stuk korter over maar dat bleek achteraf maar 15 minuten te zijn geweest. Maar ja, we kenden de weg he πŸ˜‰ Mede omdat we het loopje vorig jaar als zeer leuk hadden ervaren ook voor dit jaar weer ingeschreven. Al had ik bij de inschrijving er totaal geen rekening mee gehouden dat het op een zaterdag was, kon ik gelukkig toch nog vrij krijgen van mijn werk. En dat zo in de vakantieperiode.

[flickr size=”medium”]4848335627[/flickr]

Via het internet had Raymond met Ronald, Ronnie&Janna en Ritchie afgesproken rond twaalf uur in de tent aanwezig te zijn. Het wordt toch steeds gezelliger tijdens dit soort loopjes. Vorig jaar nog als een “eenling” die kant op en verder niemand kennen, nu met een aantal bloggers afgesproken en kwam ik, bij de start, ook weer bekende gezichten tegen van het jaar ervoor. Tevens was ook Klaas, de zwager van Ome AndrΓ©, ook aanwezig voor de halve marathon. En Ronald had loopmaatje Sylvia meegenomen. Wel eens wat over haar gehoord en gelezen maar ook nu in levende lijve ontmoet. Leuk! Dus ja, voor de start was het erg gezellig. Al ging iedereen, op mijn eigen persoontje ik na, van deze groep rond 1 uur met de bus naar Lauwersoog en ik bleef met nog een klein groepje hardlopers staan. Net als vorig jaar bleek ook nu dat het aantal deelnemers aan de 10km niet heel groot was. Maar wel meer als vorig jaar werd verteld. Ik denk al met al een loper of 35 die de 10km liepen. Maar veel meer of minder zullen het niet zijn geweest. De groep voor de 10km zou om 13:20u van start gaan dus voor die tijd nog even met een aantal mensen staan praten, wat ingelopen, rekken en strekken, horloge checken, petje goed op mn koppie, en richting de startlijn. Net als vorig jaar werd ook nu weer de exacte tijd voor de 10km niet opgenomen. Dus ik besloot mooi vooraan te gaan staan want dan wist ik zeker dat mijn bruto-netto tijd eigen hetzelfde moest zijn. En tja, ik zou vandaag voor mijn PR gaan op de 10km. Met de run van de 20vanAlphen goed in mijn hoofd ging ik dan ook met volle moed van start. Van te voren had ik op Twitter al vermeld dat ik voor mijn PR zou gaan en kreeg daar ook al de reacties op dat ik dat wel zou gaan halen. Maar ja, zeggen is makkelijker dan doen he πŸ˜‰ Ik had mezelf opgelegd de eerste 5km in 1x te lopen en dan wat te drinken. Net als in Alphen. Ook de snelheid van 9km+/u gemiddeld moest ik vast zien te houden. En alles wat ik tot zo ver gepland had ging ook goed. Maar helaas, geen drankpost op de 5km. Wel op de 2,8km en de 4,1km maar niet op de 5km. Hmmmm… Gelukkig had ik mijn eigen flesje Aquarius mee dus dan zelf maar op de 5km wat drinken. Maar op de 5km aangekomen liep ik nog zo lekker dat ik ben doorgelopen. Alles wat ik nu niet wandelde zou ten gunstige zijn van mijn hopelijk nieuwe PR op de 10km. Inmiddels had ik dus de 5km gepasseerd en ook 3 andere lopers weten in te halen. Er liepen al mensen achter me en wist nu ook heel zeker dat ik ook absoluut niet de laatste was πŸ™‚ De eerste paar kilometers waren ook tegenwind en er stond ook best veel wind wat weer extra energie kostte. Op de 6,3km aangekomen toch maar gestopt bij drankpost nr.3 en rustig wandelend een bekertje water opgedronken. Tja, dat had ik dus eigenlijk beter niet kunnen doen wan na die meters wandelen was ik uit m’n ritme en wilde de eerste paar 100 meters ook niet echt op gang komen. Gelukkig kreeg ik mijn ritme weer terug en liep iets rustiger verder. Regelmatig op mijn klokje kijkend hoe snel ik liep. Ik moest rond de 9km/u blijven anders werd mijn PR niets. Dat lukte redelijk. Maar de eerste 6 kilometers had ik voor mijn doen toch best snel gelopen en dat begonnen mijn benen ook te voelen. Maar ik zette door. Helaas begon het in de laatste kilometer ook best te regenen. Nou ja, niet zeuren vorig jaar was het zo warm dat de mussen bijna van het dak vielen. Dan liever de regen. Dus nog een goede reden om flink de pas er in te houden. Na de laatste bocht genomen te hebben zag ik de klok op 1:08 en een beetje staan. En toen wist ik het zeker. Ik ga het halen!!! En ja wel, met een eindtijd van 1:08:34 kwam ik over de finish en had ik mijn PR verbroken. In maart liep ik in Alphen 1:10:43 Dus ik was erg blij. Iedereen die me op welke wijze dan ook hiervoor heeft gefeliciteerd: dank jullie wel!

Hier de route van de 10km:
[maptype=G_HYBRID_MAP;gpxview=all;gpxcheckpointinterval=1]

Na de finish heb ik even staan uitpuffen bij een dranghek en niet veel later kwamen de laatste lopers achter mij ook over de finish. Waaronder de man, die vorig jaar mij nog net in de laatste kilometer inhaalde en dus sneller was, met de bezemwagen, o nee, bezembakfiets, over de finish kwam. Nog even samen wat nagepraat en ben me daarna gaan omkleden. Het is een beetje behelpen in een auto je om te kleden maar het ging. De kleedruimte was namelijk ruim een kilometer verder dan de start/finish en had geen zin daar heen te gaan. Dat ik hier klaar mee was ben ik terug gegaan naar de finish want de eerste halve marathonlopers kwamen er ook al aan. Helaas heb ik Ronnie gemist. Want die bleek al met 1:15 over de finish te zijn gekomen terwijl ik toen juist net bij de hekken ben gaan staan. Niet al te veel later kwam ook Raymond eraan. En nog behoorlijk fris kwam hij in een tijd van 1:36:33 over de finish. Ook dat bleek later een PR op de halve voor hem te zijn. Dus hebben we allebei daar aan het einde van de wereld, in Ulrum, een PR gelopen.

[flickr size=”medium”]4848391207[/flickr]

Ritchie volgde vlak na Raymond en een aantal minuten later kwamen ook Ronald en Sylvia en Janna over de finish. Allemaal erg tevreden en goed gelopen. Al had Janna achteraf beter de 10km kunnen lopen vertelde ze. Β Helaas hebben we na de finish Klaas niet meer gezien. Nadat iederen was omgekleed hebben we nog een drankje gedaan en nagepraat in cafe Neptunus in Ulrum. Rond de klok van kwart over vijf werd het tijd om afscheid te nemen en naar huis te gaan. Aangezien we allemaal nog een stukje mochten rijden vanaf Ulrum. Onderweg naar huis zijn we nog even gestopt om een hapje te eten bij dat geweldige wegrestaurant met de grote gele M. Dit keer in Harlingen. Welverdiend, heerlijk aan de Big Tasty haha.

[flickr size= “medium”]4848393943[/flickr]

Dus op naar de volgende wedstrijd. Eerst a.s. woensdagavond de Robbenoordbosloop van AV Wieringermeer lopen. Even 4km knallen. Dan denk ik eind van de maand in Harlingen te gaan lopen. Ook op een woensdagavond. Tijdens de visserijdagen. Maar of ik dan 10 of 15 km ga lopen…. Maar even zien. er is me de afgelopen weken wel een heel belangrijk punt heeeeeel duidelijk geworden. En dat viel me dus echt tegen tijdens de training bij Phanos vorige week zondag. Ik zou meelopen met de langzaamste groep, 6:30 maar zelf die moest ik na 4km laten gaan. OK, nu moet ik wel er bij vertellen dat ik de donderdag ervoor in beide kuiten gigantisch gestoken bent door insekten.

Hierdoor kreeg ik een vreselijke allergische reactie waardoor ik ook veel pijn had. Maar als we dat even aan de kant zetten is er nu echt een punt gekomen dat ik echt wat aan mijn gewicht moet gaan doen. Zo niet, dan zal de halve marathon een hele opgave gaan worden. Voor het hardlopen zoals ik dat nu doe ben ik simpelweg te zwaar en moeten er de nodige kilo’s vanaf. Dus sinds vorige week ben ik begonnen met de afvalrace. Maar dan wel gewoon goed en gezond eten en niet te snel. Ik zal, wat ik al een paar maanden geleden zou doen, nu echt gaan doen. Ik ben er helemaal klaar mee en wil er nu echt voor gaan. Alle extra kilo’s moet ik nu meeslepen tijdens het hardlopen. En elke stap telt 3x extra dus ja,…… Tel maar uit. En nu het doel van de halve marathon in Disney World Orlando steeds dichterbij komt ga ik er voor. En tja, die Big Tasty van gisteren…. Die mocht na het behalen van mn PR. Je moet jezelf ook weer niet te veel afstraffen he πŸ˜‰ Leven moet wel leuk en gezellig blijven!

Ook kan jullie trouwens vertellen dat het met mijn vader, na alle behandelingen, erg goed gaat. Hij zal volgende week zijn laatste bestralingen hebben. Dan zijn we in totaal 7 weken verder waarvan 5 weken chemo en bestralingen en de laatste 2 weken alleen bestralingen. Dat we aan het begin van deze 7 weken stonden wisten we niet wat ons te wachten stond. Je hoort zo veel verschillende verhalen. Maar vooralsnog mag mijn vader niet klagen. Tuurlijk heeft hij last van de verschillende nare bijwerkingen maar verder rommelt hij er goed doorheen. Nu dus nog een week van elke dag bestralingen. En als die week voorbij is heeft hij er 33 gehad. En daarbij de de nodige chemo. Hierna zullen er weer scan’s en andere onderzoeken gedaan worden om te zien of het zijn werk gedaan heeft. Maar we zijn allemaal erg positief over het verloop van de afgelopen weken en hebben dan ook goede hoop op een goed resultaat. Maar dat is allemaal nog afwachten. We zullen het zien in september. Dan weten we als het goed is alle uitslagen weer. Maar zo als we aldoor al gedaan hebben, vanaf 12 april dit jaar, blijven we met elkaar positief over alles.

Oja, en binnenkort zal ik ook nog even een kort verslag doen van onze vakantie in Torremolinos van dit jaar. We hebben het daar weer ontzettend naar ons zin gehad. En wat nou dat Nederland geen WK-kampioen werd……. Dat waren wij heeeeeel snel vergeten en zijn toch in de vroeg uurtjes aan het feesten geweest met de spanjaarden! Alvast een klein voorproefje:

6 Comments

 1. leuk om je weer ff gesproken te hebben en natuurlijk gefeliciteerd met je PR! goed gelopen. Het was erg gezellig daar bij het einde van de wereld πŸ™‚ Die steken waren zeker van dazen? Rotbeesten! Weet er ook alles van. Ook fijn om te lezen dat het weer de goede kant op gaat met je vader! Tot de volgende keer!

 2. Hulde een PR !!! Goed gelopen! Dapper dat je de strijd met de kilo’s weer aangaat en geloof me ik weet hoe frustrerend dat kan zijn. Ga je een dieet volgen of doe je het gewoon op “gevoel”? Na de vakantie mag ik ook weer… wil eigenlijk 5 kilo kwijt om precies dezelfde reden als jij. Je sleept ze toch mee tijdens het lopen. Succes met je voorbereidingen op de halve.

 3. Patricia

  @Kit Ja, doe het nu in eerste instantie op m’n gevoel. Gaat goed. Wil er nu nog 10 tot 12kg af hebben. Dus we hebben nog even te gaan πŸ˜‰ Einddoel is januari. Slank in Disney de halve marathon lopen!

 4. Ik heb her en der al wat gelezen over het evenement “aan het eind van de wereld” πŸ˜‰
  Gefeliciteerd met je PR. Loon naar werken.
  Succes met de afvalrace en op naar nieuwe PR’s.
  Fijn dat het met je vader weer beter gaat en het eind van de behandelingen inzicht is.

 5. Nou nou. Nogmaals gefeliciteerd met je PR. Het was gezellig ff kletsen in de Neptunus. Veel sterkte met je afvalrace en op naar Orlando!!
  ps. Tot zaterdag!…. oh, nee. Je moet werken. (beter als een beetje over die Afsluitdijk kachelen)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *