Korte update!

– Hoe jammer ik het ook vind, ik zal a.s. zondag niet mee lopen metd e 10EM tijdens de Dam tot Damloop. De blessure in mijn heup en lies zijn nog niet volledig herstelt. Al voelt het lang net zo pijnlijk meer aan als vorige week, ik ga niet de boel forseren. Het gaat nu dus eindelijk weer de goede kant op na ruim een maand en hopelijk zet het herstel zich zo voort. Wat ik al eerder zei, ik loop liever nu de Dam tot Damloop niet en herstel goed dan dat ik over een paar maanden nog herstellende ben en ik in Orlando niet goed kan lopen. De Walt DisneyRun is nu het belangrijkste vooruitzicht en daar ga ik voor.

– Hierdoor zal hoogstwaarschijnlijk mijn eerste geplande halve marathon in Amsterdam ook in de knoei gaan komen. Maar goed, het is nog geen 17 oktober maar dan al even 21km te gaan lopen…. Eerlijk gezegd zie ik dat u niet zo zitten. En zie tegen die tijd wel hoe het gaat. Anders boek ik de halve om naar de 8km. Ook leuk!

– Verder sta ik ingeschreven voor de 7-heuvelenloop in Nijmegen op zondag 21 november en voor de Bruggenloop in Rotterdam op zondag 19 december. Beide een 15km run dus opzich goed genoeg voor de opbouw naar de halve in Orlando. Oja, op 3 oktober ook nog voor een 13km wedstrijd van mijn atletiekverening. Maar of dat wat gaat worden …… Dus mocht je ook nog een halve marathon op 3 oktober willen lopen of een 13km door het polderlandschap van de Wieringermeer, kun je je nog inschrijven voor deze loop!

– Ook kan ik even vertellen dat het goed met mn vader gaat. Na de behandeling is hij opknappende heen gegaan. Hij heeft helaas niet veel haar meer op zn bolletje staan maar heeft weer een frisse, gezonde blos op zn wangen zoals hij altijd heeft gehad. Hij heeft de afgelopen 2 weken mee gewerkt aan een medisch onderzoek waarvoor hij nogmaals 12 bestralingen moest ondergaan. Hij heeft er nu nog 1 te gaan van die serie. Geheel vrijwillig doet hij aan dit onderzoek mee. Het is namelijk zo dat longkanker heel vaak uitzaait naar een hersentumor. En nu zijn de medici aan het onderzoeken of preventief bestralen van de hersenen dit tegen kan gaan bij patienten die longkanker hebben. Zo even heel simpel gezegd. Maar in werkelijkheid hangt hier veel meer aan vast maar is voor mij veel te ingewikkeld. Ik vind het wel super van mijn vader dat hij hier aan mee werkt en dus zo, mede voor zichzelf een vorm van preventieve controle, maar juist voor diegene die hier in de toekomst baat bij kunnen gaan krijgen. Als alles volgens plan gaat verlopen zal mijn vader volgende week weer en bezoekje gaan brengen bij de longarts en dan zal er genoeg te bespreken zijn. Hoe en wat verder, dat weet ik eigenlijk niet eens. Verdere behandelingen, definitieve uitslagen…. dat horen we vast volgende week. Maar mijn vader volet zich echt heel goed en hij zegt zelf al: “ik heb de hoofdprijs uit de loterij gewonnen!” Hier gaan we dan ook met elkaar van uit maar hoe je het ook blijft bekijken, en hoe positief we nu met elkaar zijn, je weet het nooit helemaal zeker met deze vreselijke ziekte!

– Nog twee weken werken en dan heb ik ook weer een weekje vrij. Ik ga dan 5 dagen samen met mn vriedinnetje Saskia naar Parijs. Al vanaf de 4e klas HAVO zijn we vriendinnen en sinds 2006 hebben we de traditie ingevoerd dat we samen elk jaar een aantal dagen met elkaar op stap gaan. 2006 werd DisneyLand Parijs, 2007 Londen, 2008, Keulen, 2009 Brugge en al die jaren “zeur” ik al om eens samen naar Parijs te gaan. Ik ben hier zelf in 2001 geweest maar helaas was dat achteraf niet zo goed bevallen. En ik heb dan foto’s als blijk dat ik er echt geweest ben maar leuke herinneringen, nee die heb ik daar niet zo zeer aan overgehouden. Laat ik het zo zeggen, ik had toen een reisgenootje die niet zo heel enthousiast was, ik daar de meeste initiatieven moest nemen en dacht dat zij echt een vriendin van me was. Maar na dat reisje haar niet eens meer gesproken heb en zij verder nooit meer van haar hebt laten horen. Wat is dan vriendschap he, zo leer je weer mensen kennen en was ik weer een les wijzer …… Dus ik wilde heel graag terug. Echt dat zal dus gaan gebeuren. En weet 1 ding heel zeker; ik zal het er samen met Saskia een heeeeel stuk gezelliger gaan krijgen! Afgelopen week hebben we al e.e.a. besproken wat we willen gaan doen, bezichtigen en ondernemen. En natuurlijk zal er ook geshopt gaan worden. Heerlijk, ik heb er echt onwijs veel zin in. Simpel hotelletje geboekt, met de thalys heen en terug en nu maar hopen dat de weergoden mee willen werken voor 5 zonneige dagen!

– Ook de reis naar Orlando komt steeds dichterbij. En wat ik net al zei, daar gaan we voor en hopelijk loop ik daar samen met Raymond een geweldige run dwars door Disney World. Al zullen we lang niet zo’ druk prgramma hebben als 5 jaar geleden. Afgesproken hebben we al dat we zeker niet terug hoeven naar The Universal Studio’s en Gatorland. Wel zullen we naar een aantal Disney Parken gaan en willen we graag terug naar JFK Space Center. Aangezien we bij die laatst genoemde te kort tijd hebben gehad om alles goed te kunnen zien daar. En dat was achteraf erg jammer. Dus nu op herhaling. Natuurlijk wil ik ook daar weer even flink shoppen. En daar is de Premium Outlet een super plek voor. Al wil ik dit keer echt een vrij lege koffer mee naar Amerika nemen en redeijk gevuld weer terug. Ik heb onderhand genoeg tassen, koffers en trolleys in huis staan en wil dus niet weer een extra koffer o.i.d. daar moeten kopen om de aangekochte spullen mee terug kunnen nemen. Ik koop voor mezelf wat ik echt wil hebben en meer absoluut niet!!!

Zo dat was het wel weer even voor nu. Zondag hopelijk evengoed naar de Dam tot Damloop want Raymond is wel van plan deze te gaan lopen, als zijn voet mee wilt werken. En ik zal dus als supporter mee gaan. Daar heb ik, ondanks het feit dat ik zelf niet zal lopen, evengoed veel zin in. OK, het zal wel wat druk worden in Amsterdam en Zaandam maar de sfeer is gewoon top daar!

En verder, …. ach, ….. ik zal tzt wel weer een blogje maken om jullie op de hoogte te houden :-0

5 Comments

 1. linda tromp

  hoi patricia
  ik lees net dat je de agriport wil lopen de 13km maar als je denkt het wil niet we hebben ook de afstand van 6km zo kun je ook je km weer op bouwen want in deze periode zijn er ook plaatselijke wedstrijden zo kun je ook voorbereiden op een 21 km en dan hopelijk zonder blesures groeten iemand van avw

  • Patricia

   Hey Linda,

   Ik had zo iets vernomen ja. Nee, die 13km gaat het echt niet worden. Maar als ik weer lekker kan lopen dan zal ik volgende week voor de 6km gaan. Het gaat eindelijk weer de goede kant op. Tjee zeg, wat was dit allemaal balen zeg. Heb een ruim 6wkn lang bijna elke dag met pijn gelopen. En dat allemaal door een uitglijder op mn werk.
   Ik ben sowieso 3 oktober van de partij. Raymond gaat voor de halve namelijk. Ik zal de run dan omzetten naar de 6km. Inmiddels de halve van Amsterdam ook omgezet naar de 8km. Ben jij er ook bij trouwens bij? Je had een nette tijd op de 4EM in Zaandam trouwens, top!
   Ik spreek je hopelijk snel weer!

   • linda tromp

    hoi patricia
    3 okt ben ik wel aanwezig maar dan om jullie veilig over te laten steken morgen texel en vind ik het wel even genoeg dus ik zie je 3 okt of op de training
    groeten linda

    • Patricia

     Oja, Texel!! Leuk, veel plezier en succes daar en we zien elkaar sowieso de 3e oktober. Of ik zelf mee ga lopen is dus nog even zien ….. Ben anders van plan mijn digitale spiegelrelfexie mee te nemen en de nodige plaatjes te gaan schieten. Is m’n andere hobbie, plaatjes maken 😉

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *