Il était magnifique à Paris

  • Maandag, 4 oktober

… was het weer zo ver. Het jaarlijkse uitstapje samen met m’n vriendinnetje Saskia. Dit jaar besloten om niet 3 maar 5 dagen op pad te gaan en de keuze was snel gevallen op Parijs. Ik wilde echt heel graag terug naar deze fantastisch mooie stad en dit jaar was het dan zo ver. Al in maart van dit jaar alles uitgekozen en geboekt. En toen begin het lange wachten naar 4 oktober. Maar ja, voor je weet is het zo ver en sta ja samen op Amsterdam Centraal.

Om de Thalys van 10:16uur te nemen naar Gard du Nord. Alles verliep voorspoedig, iets vertraging op de heenweg maar rond half 3 waren we in het hotel. Hotel Alhambra, vlakbij Place de la Republique in de wijk Oberkampf.

Metro echt vlak voor de deur, het hotel was niet al te groot maar dat weten we in Parijs. Het was schoon en netjes, bed lag ook goed, douche, wc ook netjes en ach, je komt er toch alleen maar om te slapen. De hele dag ben je op stap. Het ontbijt was trouwens ook keurig geregeld al miste ik wel wat fruit bij het ontbijt. Maar elke ochtend een pistoletje, croissant, bakkie koffie, bekertje melk, …. Prima voor elkaar!

Na het thuisfront op de hoogte te hebben gesteld dat we er waren, kofferje deels uitgepakt en mezelf even wat opgefrist te hebben, zijn we de wandeling begonnen naar de welbekende begraafplaats ‘Cimetière du Père-Lachaise’ 

Daar waar Jim Morrison, Edith Piaf, Maria Calles en vele anderen hun laatste rustplaatst hebben. Erg indrukkwekkend moet ik zeggen. Totaal niet te vergelijken met de begraafplaatsen hier bij ons in Nederland. Het is dan ook 43 hectare groot en op een beste heuvel neergelegd. We hebben daar een plattegrond gekocht om te zien wie waar ligt en hoe er te komen. En tja, als je dan net in Parijs bent, aan het genieten ben het redelijk mooie weer, lekker aan t ouwehoeren bent,…. dan loop je wel eens een afslagje voorbij. En kan je zeggen, dan is die begraafplaats ineens heeeeel groot. Maar uiteindelijk het graf van mevrouw Piaf gevonden en van meneer Morrison. Al stelde het niet heel veel voor vergeleken met de mega grote familiegraven die in overvloed te zien zijn.

Na hier een paar uur te hebben rond gelopen (dat doe je daar gewoon heel snel) vlak naast de begraafplaats een bakkie gedaan in een simpel cafeetje. Slik,…. wist dat Parijs wel prijzig is in drankjes maar ff 8 euro voor een kofje koffie en een glas sinas….. Nahja, we zijn op vakantie en kijken niet echt op een euro meer of minder. Al willen we het wel redelijk low-budget houden.  De avond was al snel en besloten in de buurt van het hotel een hapje te gaan eten. We vonden Pizza Pino en hebben daar heerlijk genoten van een 2-gangen menu; een zalmsalade vooraf en een pasta als hoofdgerecht. Heerlijk! Na het eten nog lekker rustig terug gewandeld naar het hotel en al snel lagen we in droomland.

  • Dinsdag, 5 oktober

Om kwart voor 8 in de ochtend ging de wekker. Ondanks de eerste nacht een een vreemd bed, heerlijk geslapen. Even douchen, aankleden en ontbijten. Gisteravond al bedacht wat we deze dag gaan doen. Rond  half 10 zaten we in de metro, lijn 5, richting Place d’Italie, overstappen op lijn 6 naar Denfert Rochereau. De metrohalte tegenover De Catabomben.

Dit werd ons eerste uitstapje voor deze dag. Waar we gisteren alleen de graven zagen, nu zullen we botten en schedels gaan zien. Na ongeveer een kwartier in de rij te hebben gestaan mochten we naar binnen. Een wel heel erg simpele tassencontrole gehad en op naar beneden. Via een krappe wenteltrap kwamen we uiteindelijk in een smalle donkere gang. Eerst de nodige meters wandelen. Gangen van 500m, lage doorgangen dus was bukken geblazen. Al lopende vroeg ik me dus af, als ik af en toe al moet bukken, hoe hebben dan vele mensen die langer zijn deze gangen doorlopen. Want sommeige stukken zijn echt laag. Na een wandeling van ongeveer een kwartier kwamen we bij de eerste stapel botten.

Echt zo bizar om te zien. De ene stapel na de andere. En nog kunstig op elkaar gestapeld ook. Maar goed, na een flinke hoeveel botten en schedels gezien te hebben ben je er wel klaar mee en wil je graag weer naar boven. Een soortgelijke wenteltrap van 83 treden bracht je weer naar boven. Het is super om te zien maar voor mensen die zich niet zo prettig in kleine ruimtes voelen, geef ik het advies mee hier niet in te gaan.

Eenmaal boven wat boodschapjes gedaan in een leuk klein supermarktje en weer lopend verder. Al hadden we wel een Paris-Visite metropas voor de 5 dagen, natuurlijk is het wel zo leuk om ook e.e.a. bovengronds te zien. Op de kaart hadden we gezien dat het vanaf de catacombes niet al ver lopen wat naar Montparnasse. Een hoge toren midden in Parijs. Die eigenlijk totaal niet past en het beeld van Parijs. Mooi, authentiek, luxe waar Parijs om bekend staat. Tour Montparnasse is namelijk een hoge wolkenkrabber van zwart glas. Tja,…  Best hoog, dat dan weer wel, als je er naast staan. Na wat wikken en wegen toch besloten niet naar boven te gaan. Toch liever de Eiffeltoren op dan deze. Na een snelle break van wat eten en drinken zijn we weer de metro ingestapt naar station St. Michel. En tjee zeg, wat een gangenstelsel daar bij Montparnasse. Voordat we eindelijk bij de juiste metro waren,…… Nu we richting St. Michel reden schoot me ineens te binnen dat dit station onlangs ontruimd was i.v.m. de kans op een aanslag in Parijs. Net als de Eiffeltoren,…. Hmmm,,… Nou ja, niet te veel bij nadenken en genieten. Als je bij St. Michel uit de metro stapt ben je vlakbij de Notre Dame. Ons volgende punt in de agenda. En dan heb je wel een van die momenten die typerend zijn voor vakantiegangers. Op een van de vele bruggen over de Seine vroeg een jonge man mij, in t engels, een foto te maken van hem en zijn partner. Tuurlijk, geen probleem. Na 2 kiekjes gemaakt te hebben gelijk ook mijn kans gepakt en vroeg hem ook een foto van Saskia en mij te maken. Na dit gedaan te hebben zei ik tegen haar, “zo die staat er ook weer op”, waarop ik gelijk een reactie kreeg van de dame die ik zojuist op de foto had gezet. “Oh'”, zegt ze, jullie zijn ook nederlanders. Haha, zo zie je maar, die hollanders zijn overal te vinden maar wat is het toch ook weer heerlijk dat je met de engelse taal zo ver komt. En dat in Frankrijk waar ze niet zo happig zijn op de engelse taal hihi.

Op naar de Notre Dame. Een knap bouwwerkje. En nu moet ik eerlijk zeggen, ik heb helemaal niets met het geloof maar dit soort kerken vind ik altijd super imposant. Al ik verschillende grote kerken geweest waaronder de Keulse Dom, St Paul’s in Londen, en ook al eerder in de Notre Dame. En elke keer weer vind ik dat zo mooi. Voordat we naar binnen gingen nog even wat foto’s gemaakt van ons beide voor de Notre Dame. Springend, en wat een lol zeg. Zo leuk dat een mevrouw die ons schouwspel bekeek ons graag samen springend op de foto wilde zetten. En ze zijn leuk geworden.

Uiteraard volgenden er deze week meer foto’s waar we springend op staan. Lol! Na uitgepufd te zijn van het jumpen, hupsakeetje, naar binnen. En wat is dat dan toch mooi he. Natuurlijk ook even de kerk gesponseerd door middel van een kaarsje aan te mogen steken. We zijn niet de toren op geweest. Dat vonden we niet nodig. Na het bezoek aan deze kerk hebben we gelunched tegenover de Notre Dame. Vanuit New York en Las Vegas had ik kennis gemaakt met Subway. En laat die nou net daar zitten. Dus daar even een goed broodje gekocht en rustig opgegeten. Hierna achter de Notra Dame langs gelopen, zoekende naar een metro. Dat viel deze keer nog niet zo mee. Wilde een bepaalde lijn hebben maar moesten even zoeken. Uiteindelijk station Hotel de Ville gevonden en daar vandaan via station Belleville naar station Anvers. Het leuke van het laatste deel van deze metro-route is dat je bovengronds gaat. Bij station Anvers was het erg druk. Lopend naar boven, door echt een mega touristisch straatje (ook nog even een souvenierswinkeltje in geweest om e.e.a. te kopen)  naar de Baselique du Sacre Coeur. En ook die is weer mooi he. Wat je wel zeker moet doen om deze sfeer hier goed te kunnen proeven is natuurlijk wel met de trappen naar boven gaan en niet de lift nemen. De Sacre Coeur zijn we niet ingeweest. Geen zin in.

Na hier wat rond te hebben gehangen, wat foto’s gemaakt liepen we door naar Place du Tertre. HET pitoreske deel van Parijs. Hier vind je het “echte” parijze gevoel door de kleine huisjes, leuke terrasjes, schilders en andere tekenkunstenaars. Op 1 van de terasjes hebben we dan ook even een pauze gehouden onder het genot van een koppie koffie en Sas had een mok warme chocolade melk. Ook hier een sanitaire stop gehouden maar… pjeuh, wat was het daar vies zeg. Bleg! Maar goed, de blaas was weer leeg en kon er ook weer en tijdje tegenaan.

Via Place du Tertre zijn we rustig aan weer via kleine straatjes naar beneden gelopen om uiteindelijk uit te komen op Boulevard de Clichy. Daar waar de ooh zo bekende “Le Moulin Rouge” gevestigd is. Deze had ik ook nog niet eerder gezien dus dat was natuurlijk wel even leuk!! Leuke, gezellige buurt ook, het zijn de Parijze wallen zeg maar 😉

Verder hier niet zo lang geweest. Weer in de metro gestapt en bij station Opera er weer uitgestapt. Hier vlakbij staat La Fayette. Als je in Parijs bent, moet je daar gewoon geweest zijn. Al is het alleen maar om even te genieten van al het moois op gebied van mode en accesoires. Een walhalla voor de vrouw haha. Al staat er ook eentje voor de man hoor!  Nu ben ik al een typetje wat wel van bepaalde merkjes houd (heb alleen het geld er niet voor om het te kopen) en dat graag even wil bekijken. Van tassen, tot kleding en schoenen. Ik houd er van! Maar goed, helaas was mijn portemonee dit keer niet zo meewerkend om ook hier wat te kopen. Maar dat La Fayette,  ja dat is toch wel mooi hoor. Harrods-Londen en Bloomingsdale-New York is ook mooi maar een mega doolhoven, dat is hier gelukkig niet zo. Je loopt gewoon rondjes.

En geniet van al het moois. Hierna zijn we met de metro weer richting Place de Republique gegaan en zijn dus weer in de buurt van het hotel een hapje gaan eten. Dit keer bij Buffalo Grill. Weer een perfecte maaltijd voor niet al te veel geld. Een heerlijke verse hamburger met groente en patatjes. (sorry Petra, ik had hier gewoon echt trek in). Na deze maaltijd kakte in behoorlijk in en mijn bedje riep me dan ook hard. Rond 9 uur waren we terug op onze kamer, nog even na gepraat over de dag van vandaag, plan besproken voor de woensdag en de oogjes waren ook deze avond weer snel gesloten.

  • Woensdag, 6 oktober

Vandaag de grote dag voor Saskia. We gaan naar de Eiffeltoren toe. Twee keer nog wel. Eerst in de ochtend en ook nog ‘s avonds als de lampjes branden. Dit is natuurlijk ook wel het ultime wat Parijs aangaat. Ook deze ochtend liep de wekker weer om kwart voor 8 af. De zelfde riedel als de ochtend ervoor. Douchen, ontbijten, tas inpakken en op naar de metro. Dit keer hebben we mazzel. De lijn die vlak voor de deur van ons hotel stopt gaat rechtstreeks naar station Trocadéro. De place to be om de Eiffeltoren goed te bezichtigen. Je staat dan bij het Palais de Chaillot en hebt een prachtig zicht recht op de Le Tour Eiffel.

Na weer de nodige foto’s te hebben gemaakt zijn we lopend naar de Eiffeltoren gegaan. En hoe dichterbij je komt merk je pas hoe hoog deze toren is en dat ook dit een heel knap stukje metaalwerk is. En dat alleen maar voor de leuk neergezet. Een functie heeft het eigenlijk niet. Meneer Eiffel heeft het destijds voor de WereldTentoonstelling bedacht en neergezet. Maar na al die jaren toch een van de belangrijkste trekpleisters van Parijs geworden. Dat we onder de Eiffeltoren stonden merkten we hier wel degelijk e.e.a. betreffende de dreiging van terrorisme. Verschillende militairen met vette guns in hun handen liepen hier rond. Maar goed, of nu 6 van die personen een aanslag kunnen veredelen ….. Wel goed dat ze er lopen. Na een kaartje gekocht te hebben werd ook je tas gecontroleerd en mocht je door naar de lift. Nu kun je ook met de trap naar plateau 2 maar dat deden wij natuurlijk niet. Als je met de lift kunt gaan, dan gaan we ook met de lift haha. Via plateau 2 moet je weer even in de rij gaan staan om door te kunnen gaan naar niveau 3, het hoogste punt waar je als toerist kunt komen. En wat een subliem uitzicht heb je daar!! Gelukkig troffen we het met het weer ook goed en konden tot kilometers ver Parijs en omgeving bewonderen.

Na hier een tijdje te hebben vertoefd zijn we naar plateau 2 gegaan om ook daar nog even van het uitzicht te genieten. En ja, op een gegeven moment heb je het dan ook wel weer gezien en zijn we weer naar beneden gegaan. Waarna we lopen via Parc de Champ de Mars, Avenue Anatole France, Avenue Joseph Boulevard, Avenue de La Motte-Piquet richting l’Hotel national des Invalides. Onderweg bij de franse Albert Hein een lunch gehaald, die in een klein parkje opgegeten en daarna op weg naar het Legermuseum (Musée de L’Armée) en de graftombe van Napoleon.  

Best indrukwekkend moet ik zeggen. Als je je er echt in gaat verdiepen, wat er allemaal heeft afgespeeld daar in de tijd van Lodewijk de 14e….. Bizar hoor. Ook de graftombe van Napoleon had ik nog niet eerder gezien. En tja, het is een enorme loden kist en ze zeggen dat hij er in moet liggen. En daar ga je dan ook maar van uit om het juiste gevoel daar binnen te hebben. Maar wat mooi zeg daar binnen. Ik blijf het toch af en toe ongelofelijk vinden hoe mooi ze vroeger konden bouwen en schilderen. En dan ook daar al dat goud….. Pfff,……

Vanaf Invalides zijn we met de metro naar de Arc de Triomphe gegaan. Ook weer zo’n bouwwerkje die je moet zien als je in Parijs bent. En als je daar uit de metro stapt moet je wel even goed kijken welke uitgang je gaat nemen want er zijn er daar best veel. Wij namen de goede, dat je dus aan de achterkant uitkomt met onder de Arc door uitzicht op de Champs Elysees.

Ook hier weer de nodige plaatjes geschoten en daarna zijn we de Champs Elysees afgelopen. Helaas begon het toen net wat te regenen. Hmm,… dat hadden we niet afgesproken met meneer P. Paulusma. Het zou toch droog blijven! Helaas, jammer, pech. Maar door winkel in en uit te gaan niet heel veel last van de regen gehad. We zijn uiteindelijk gelopen tot het kruispunt met Avenue Matignon en weer terug naar de Arc de Triomphe. Van winkels van Nike tot Esprit, van Adidas tot GAP, de Disney Store nog in geweest, een mooie brillenwinkel, langs Louis Vution gelopen en begin van de avond een hapje gegeten op de Avenue des Champs Elysees. Even op hoog niveau gegeten bij Dhr M. Donalds. Twas errug lekker daar haha. Na rustig even te hebben uitgebuikt zijn we weer in de metro gestapt terug naar station Trocadero. Rond kwart voor 8 in de avond kwamen we daar aan. We waren niet de enige om dit tijdstip daar. Ik heb gelijk mij fototoestel op het statief gezet en de Picsio (hiervan moet ik nog even de filmpjes goed monteren en hopelijk komt die tzt nog op mn site te staan) aan Sas gegeven. Ik zou zorgen voor mooie foto’s en zij een stukje film. Want om elke heel uur in de avond veranderd de Eiffeltoren in een geweldig lampjes-spectakel. Al duurt het maar 5 minuten, je moet dit echt gezien hebben!

En daar stonden we dus weer, waar we de 3e dag in Parijs begonnen, sloten we deze ook weer af. Het was echt een geweldige dag. Veel gezien en veel gedaan. Maar ook nu weer erg moe en ook de beentjes beginnen vermoeid te raken. Ze kunnen  nu weer een nachtje uitrusten! Op naar morgen, de 4e dag in Parijs.

  • Donderdag, 7 oktober

Deze dag staat een beetje in het teken van rustig de dag doorkomen. En dat gaan we doen door een bezoek te brengen aan Versailles. Saskia wilde hier echt heel graag naar toe dus gaan we er ook naar toe. Vorig keer ben ik er bijna door heen gerend en weinig kunnen zien. Dat gaan we nu anders doen. Zorgen dat we op tijd de trein nemen naar Versailles. (Alvast 1 tip. Voor 5 dagen Parijs kun je het beste een metrokaart nemen voor zone 1-3. Je hebt ze ook tot zone 5. Die heb je alleen nodig om in Versailles te komen. De rest redt je allemaal met zone 1-3. En een treinkaartje naar Versailles….. een retourtje kost 6 euro. Heb pret! Veel goedkoper dus dan een 5-zonekaart) En of we het wisten, we kochten een treinkaartje en nog geen 5 minuten later zou de trein vertrekken. Dat was nog eens timing! De rit naar Versailles toe duurt evengoed nog 45 minuten. Een leuke rit, als je geen itliaanse “maffiawijfen” (ze zagen er echt niet uit, zo lelijk) in je coupee hebt zitten. Tjee zeg wat gingen die wijfen te keer zeg. Verschillende mensen zijn dan ook, om hun giga geschreeuw, in een andere coupee gaan zitten.

Maar goed, aangekomen vlakbij Versailles zagen we lopende weg er naar toe al dat er verschillende eettentjes zitten. Handig voor de terugweg. Vanaf het station is het ongeveer 10 minuten lopen naar Versailles. Gelijk een kaartje gekocht, door de tassencontrole en scan. We kozen voor een entreekaartje van 15 euro, geloof ik, voor het paleis en de tuinen. Na eerst een plasstop gehad te hebben liepen we de route in het paleis af. Allemachtig wat was het hier druk zeg!

Van kamer naar kamer liepen we verder. En als er iets over de top gebouwd is, dan het het wel Versailles. Niet normaal gewoon. Mooi, tja,…. op een bepaalde manier echt wel mooi ja. Van de stamboom liepen we langs vele schilderijen, door de biljardzaal, de ballroomzaal, naar de zaal van spiegels en kroonluchters.

Ook de slaapkamer en de kapel worden niet overgeslagen. Erg indrukwekkend. Daarna zijn we de tuien in gegaan. En ja, we troffen het echt hoor. BUiten scheen de zon volop en denk dat het toch gauw een graadje of 22 was. Heerlijk, en dat in oktober! Lekker slenteren door de tuinen. Werkelijk goddelijk op dat moment. En om nog eens op een leuke plaats een rondje te gaan hardlopen… de tuinen van Versailles zijn daar erg leuk voor. Heb zelfs ook een groepje runners gezien. En het is groot genoeg om een aantal kilometers te rennen.

 

Na afloop nog even bij het paleis lekker zitten en vervolgenden daarna de weg terug naar het station. Nog even een overheerlijk broodje tonijnsalade gekocht voor in de trein. En net als op de heenweg, ook de terugweg weer piekfijn in orde. De trein vertrok echt een minuut nadat we in de trein zaten. Al was het wel enorm druk in de trein. Gelukkig hadden we nog een stoeltje kunnen bemachtigen. De terugreis leek alleen wel veel korter te duren dan de heenreis. Onderweg hadden we al besloten om bij station Musée d’Osay uit te stappen en van daar lopend naar Het Louvre te gaan. Hier zijn we ook niet in geweest. Wil je daar de tijd voor nemen heb je een paar dagen nodig en als je werkelijk waar alle gangen hebt doorgelopen en alle kunstwerken hebt gezien, ben je 17km verder!!!

Wel hebben we even rond de glazen piramde gelopen en weer even springend op de foto gegaan. Leuk!

Vanaf het Louvre zijn we al wandeld , oja, eerst nog even een bakkie koffie gedaan bij de Starbucks!, weer de gehele Avenue des Champs Elysees afgelopen. Tot aan de Arc de Triomphe. Had alvast wel even de Esprit-winkel deels geplunderd. Al stond de vrijdochtend gepland om te winkelen. Hier kon ik al slagen voor een leuk corduroy rokje met bijpassende blouse en trui. Was helemaal in mn nopjes met mn nieuwe kleding. Vrouw he!

We besloten ook deze avond maar in de buurt van het hotel een hapje te gaan eten. Dus vanaf de Arc met de metro naar Republique. Voor het eten nog even een sportwinkel (Go Sport, groot assortiment, lage prijzen) in en daar heb ik nog voor Raymond en mezelf twee handige kleine sporttasjes gekocht. In de tijd dat ik bij de kassa in de rij stond was Saskia in gesprek geraakt met meneer de bewaking van de sportzaak. Bleek deze van oorsprong uit Nederland te komen. En kon dus een “knap” gesprek hebben met deze vriendelijke man.

Deze avond aten we bij een klein italiaans restaurantje “Pizza Renato”. Een heerlijk salade (al was het dit keer zelfs te veel salade voor me) en een bord met spagetti Bolognese. Jummy jummy! Super genoten van onze laatste avondmaal in Parijs. Vanaf het hotel was het ene klein stukje wandelen. Poehee, wat hadden mn benen het zwaar zeg. Wat kramp in mn kuiten en mn “wijsteen” van mn linkervoet deed ook vervelend. Nog 1 ochtend te gaan en dan zouden mn beentjes rust gaan krijgen. De laatste nacht in Parijs heb ik heerlijk geslapen.

  • Vrijdag, 8 oktober

Onze laatste dag in Parijs. Jammer, het is echt vele te snel gegaan. Deze dag zouden we nog wat gaan winkelen. Besloten na het ontbijt weer richting La Fayette gegaan. Naast La Fayette zit een grote H&M. Eerst daar maar even naar binnen en had al snel twee bloezen gepast en zelf een gebreide jurk! En leuk dat het staat, ben er nog steeds helemaal joepieblij mee. Toch nog even een rondje gelopen in La Fayette. Met name bij de schoenen. Op zoek naar mooie laarzen. Die hebben ze hoor, maar niet voor mij met een leuke prijs. Wil best geld betalen voor een paar goede en mooie laarzen maar de gemiddelde prijs daar was 500 euro denk…. ieeuwwww! Ook nog even bij de Ugg’s gekeken maar helaas, geen leuk nieuw modelletje daar. Toch maar in Nederland dan kijken voor laarzen en de Ugg’s… dat zie ik in januari wel, in Orlando 😉

Na La Fayette zijn we nog wat verder gaan lopen. En via via kwamen we bij de Starbucks terrecht om even een bakkie te doen. En wat voor een starbucks. Das toch wel de mooiste die ik tot nu toe gezien heb. Hebben daar dan ook echt even de tijd genomen om de koffie op te drinken en genoten van de “woonkamer” waar we in zaten. Dus voor wie nog naar Parijs gaat en bij Starbucks een bakkie wilt doen, ga dan even naar de Boulevard du Capucines (naast de starbucks zit trouwens ook een store van Desigual!! Dus Esther, dan weet je waar je heen moet gaan over een paar weken haha!) en zoek even naar de Starbucks en geniet van de inrichting van deze lounge!

Vanaf l’Opera zijn we weer in de metro gestapt en naar station Louvre Rivoli gereden.

Nog even een op Pont Neuf gestaan en daarna opzoek naar een lunchzaakje. “Pomme le Pain” aan Rue de Rivoli. Een fantastische broodjeszaak gevonden schuin tegenover de Esprit winkel. Eerst eten, dan shoppen haha! Wat hebben we het toch slecht he hihi. Helaas konden we beide het niet meer vinden in de winkels en na nog een klein stukje over Rue de Rivoli gelopen te hebben besloten we er een einde aan te maken. Parijs is geweest. De tijd is om en tijd om naar het hotel te gaan om de koffers te halen en op naar Gard du Nord. In het hotel de meneer achter de balie nog even vriendelijk bedankt voor de goede zorgen en een paar minuten later stonden we op Gard du Nord. Das pech, de trein heeft vertraging. Nou ja, daar kunnen we ook niets aan doen. Al merke ik wel dat de vermoeidheid in mijn lichaam toesloeg en ik er even klaar mee was. Nog maar even op een terrasje gaan zitten en verder wachten. Uiteindelijk vertrok de Thalys niet om 15:25h maar om 16:10 uur. Helaas verliep de terugreis ook totaal niet volgens schema en kwamen pas tegen 8 uur aan op Amsterdam CS. Gelukkig zag Saskia al snel op de borden dat de trein naar Hoorn om 20:04 zou gaan dus even een snelle sprint naar een ander perron en mooi op tijd stapten we in die trein. Saskia moest er tenslotte in Zaandam uit. Vlak voor Zaandam al afscheid nemen, dat het allemaal weer toppie was samen en dat we snel weer af zouden spreken. Sjeest de trein toch zo Zaandam voorbij. Zitten we in een intercity en stopt deze niet in Zaandam. Grrrrr, dat was echt zo balen. Al veel te laat door de Thalys ook dit nog. Dus moest ze met mij mee verder door naar Hoorn, daar weer de volgende trein terug nemen naar Zaandam. Gelukkig kreeg ik later die avond nog een sms van haar dat ze goed thus was gekomen.

Dus ja, al met al 5 hele mooie dagen. Het was mooi, vermoeiend, gaaf, top, zwaar, druk, fantastisch, overweldigend, indrukweekend en zeker voor herhaling vatbaar. Het was grandioos in Parijs!!!!  Zoals de titel: Il était magnifique à Paris!!!!

En Sas, nogmaals, dank je wel voor 5 super toffe dagen in Parijs samen! Op naar ons volgende uitje in 2011! En waar we dan heen gaan ….. Keuze genoeg!

3 Comments

  1. Petra

    Wat hebben jullie ontzettend veel gezien en gedaan. Geweldig om zoveel in 5 dagen te doen. Erg leuk om te lezen, vooral je uitgebreide beschrijvingen. Je hoeft je geen zorgen te maken om die frietjes hoor….die heb je er al lang weer afgehaald. Goed bezig!!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *