Hardloopdoelen 2017

Dinsdag 9 mei 2017:

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten heb ik voor 2017 twee hardloopdoelen staan. Als eerste natuurlijk de halve marathon goed uit kunnen lopen. Volgende maand zal ik in Sneek tijdens de Mar-Arthon; Rond Sneek en Meer de halve marathon gaan lopen. Qua langere afstanden trainen gaat het steeds beter en loop ik inmiddels tussen de 14 en 16km aan een stuk. Dat zijn er nog geen 21, I know. Maar Sneek zal dan ook meer een soort van test gaan worden. En gewoon simpelweg genieten van het lopen en de omgeving. Eindtijd hoop ik rond/onder de 2:40. Niet snel onder de meeste lopers die ik ken maar voor mij prima. In oktober dit jaar hoop ik uiteindelijk de halve marathon in Amsterdam onder de 2:30 uit te lopen en dan ben ik al heel happy.

Net klaar met de 5km, ging top! 9 mei 2017

 

Maar doel twee komt wel steeds een stukje dichterbij. Einde deze middag trok in mijn hardloopkleding en schoenen weer aan voor een korte training. Doel was wederom: kort en krachtig. Liep ik een paar maanden geleden alleen nog rondjes in DL1 inmiddels pas ik steeds meer afwisseling in mijn trainingen toe. Waaronder dus deze. Een week of 4 geleden probeerde ik ook de de 5km steeds sneller te lopen. En dat lukte best goed. Mijn doel voor de 5km is deze afstand eindelijk eens onder de 30 minuten te lopen. In al die jaren dat ik nu (met ups en downs) hardloop is me dat nog steeds niet gelukt. Maaarrrr,…. het komt steeds dichterbij. Een jaar geleden liep ik een PR op de 5km in Hoorn tijdens de Marathon Hoorn. 34:00 rond. Het was die dag bizar warm voor de tijd van het jaar en was dan ook apetrots op mijn eindtijd die dag. Einde 2016 liep de ik 5km rond de 32 tot 33 minuten. Vanaf dat moment had ik al bedacht te gaan training voor een snellere 5km. Een maand geleden was het 31:31 en vandaag onder de 31 minuten. 30:56 om precies te zijn. Het voelt super goed dat ook dit steeds beter en sneller gaat. Nog “maar”  57 seconden sneller en ik ben er. En heb alle vertrouwen met hoe het nu gaat, ik die 5km dit jaar onder de 30 minuten ga uitlopen.

Trainingsroute 5km 9 mei 2017

Verder heb ik voor dit jaar een leuk lijstje staan qua wedstrijden:

  • 21 mei: 10km Hoorn Marathon
  • 24 juni: halve marathon Sneek Mar-Athon
  • 17 september: 10EM Dam tot Damloop Amsterdam-Zaandam
  • 15 oktober: halve marathon Amsterdam
  • 10 december: 10km Honolulu Marathon USA

Wellicht dat er nog iets tussendoor gaat komen maar dat zie ik wel. Vooralsnog een mooie vooruitzicht aan wedstrijdloopjes. Met name de laatst genoemde 🙂 Volgende week zondag de eerste van dit lijstje, 10km in Hoorn. Verslag volgt erna uiteraard.

Voor nu weer even rust voor de beentjes en vrijdag en zondag weer lopen. Wat gaat t weer lekker en wat voelt dit goed!!

HARDLOOPMUTS IS BACK AGAIN!!

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *